Te gast: Mond Vol Perceptie

Anima Vinctum verbaast sinds 2014 de ware theaterliefhebber met opgemerkte productie.
De traditionele expressievormen van dans, taal, video, fysiek, beeldende kunst en muziek versmelten tot een hypermodern en tegelijk tijdloos concept, waarin diepmenselijke ervaringen en gevoelens vorm krijgen. De link naar het klassieke Griekse theater is levendig. De themata van Anima Vinctum peilen dan ook naar de kern van de existentie, de communicatie, de psyche en de relaties van de mens.

Wegens groot succes brengt theatergezelschap Anima Vinctum vzw haar ‘made from scratch’-productie Mond Vol Perceptie opnieuw op de planken, deze keer in het Noordteater op vrijdag 11 & zaterdag 12 oktober 2019. Het herkenbare thema van de ‘Perceptie’ wordt verbeeld en geanalyseerd. “Perceptie”, niet zomaar een waarneming, maar een mond vol interpretaties.

De absurditeit van de mens wordt gemeten. Een pijnlijke, onzinnige stilte confronteert ons met onszelf. De onmogelijkheid tot ontsnappen. No EXIT.

Het project vertrekt van een zelfgeschreven stuk door Dave Wiggers, geïnspireerd op de analytische wetenschap rond perceptie, zoals die binnen de neuropsychologie en de filosofie werd ontwikkeld. Tekst, beeldtaal, metaforen en bewegingskunsten zijn een vaste waarde in dit stuk. Met dit stuk over ’Perceptie’ willen we een individuele ervaring omschrijven en hiermee de persoonlijke tijdsbeleving van de toeschouwer op een dwaalspoor brengen. Het publiek bespelen, uitdagen en confronteren met zijn eigen verwachtingsbeeld, een ware mind-fuck die de onderliggende boodschap tekent. Zo exploreren we de grenzen van onze eigen zintuigen en prikkelen we tegelijk die van de toeschouwer.
Belangrijk is ons uitgangspunt, dat we geen studie, lezing of presentatie geven over het thema ‘Perceptie’ maar dat we een unieke ervaringsbeleving overbrengen naar de toeschouwer die alleen op een intrinsieke manier beleefd kan worden. Jouw waarheid is niet mijn waarheid.

 

REGIE
Dave Wiggers
Jacques De Bock

SCENARIO
Dave Wiggers

CHOREOGRAFIE
Laetitia Van Haverbeke

SCENOGRAFIE
Hanneke Van De Kerkhof

SPELERS
Jacques De Bock
Jan Van Dessel
Leïla Boukhélif
Hanneke Van De Kerkhof

TICKETPRIJZEN

TICKETS BESTELLEN: https://www.animavinctum.com/reservaties