Kris Rutten

Kris Rutten (1946-2018)

Maandag 17 september ontviel ons één van onze naaste medewerkers van het eerste uur.  Kris Rutten verloor de oneerlijke strijd tegen een ziekte die hem in enkele weken tijd velde. Wij bieden via deze weg onze blijken van medeleven aan zijn echtgenote, Lieve Roelants, en de ganse familie.  

Kris zal niet alleen in de familiekring een leemte nalaten, ook in  het Noordteater zullen wij hem en zijn creatieve inbreng erg missen.  Zijn fantastische, vaak levensechte decors staan in ons geheugen gegrift.  Geen moeite was hem te veel om de meest waanzinnige materialen aan te slepen om zijn artistieke aspiraties tot leven te kunnen brengen.  

Hoewel de laatste jaren zelf iets minder op de steigers, gaf hij nog geregeld advies van aan de zijlijn, wat leidde tot onvergetelijk knappe decors, die op de appreciatie van zowel publiek als spelers konden rekenen.  Perfectie was zijn handelsmerk en dat merkte je meteen wanneer het doek openging ! 

Kris, we zullen je missen, met je sigaartje en je rood wijntje…  

Het Noordteater zal altijd mooie herinneringen blijven koesteren aan deze stille, eigenzinnige, maar zo gedreven collega!  

namens het Bestuur