Over Noordteater – Geschiedenis – Bedrijf 5

2003 – …. : de nieuwe uitdaging

Vijfde, nog onafgewerkt bedrijf, waarin het publiek zijn weg vindt naar het nieuwe culturele hart van de oude binnenstad, de Sint-Nicolaasplaats. Het Noordteater blaast het gezellige pleintje als het ware nieuw leven in en tovert het – samen met nog vier andere culturele instellingen en een gezellig eetcafé – om tot een ware trekpleister voor het grote publiek.

Terwijl het Noordteater zijn infrastructuur verder uitbouwt om aan alle eisen van de 21ste eeuw te voldoen en zijn publiek nog beter te dienen, blijft het steeds trouw aan die ene doelstelling : een gevarieerd repertoire brengen voor een ruim publiek. Een zorgvuldige selectie van stukken staat borg voor kwalitatief hoogstaande producties, die in geen enkel opzicht hoeven onder te doen voor de prestaties van de omliggende theaters uit het professionele circuit.

Bedrijven en verenigingen die iets te vieren hebben, huren geregeld het knusse zaaltje af en bieden hun leden een unieke kans om in een ontspannen sfeer samen van een avondje puur amusement te genieten. Onze foyer is een gezellig trefpunt voor iedereen die voor of na de voorstelling individueel of in gezelschap van een verzorgde consumptie wil genieten. En wie bij pot en pint met een acteur wil nakaarten over de plot van het stuk, komt bij ons ook aan zijn trekken !

Zoals bij elk theatergezelschap waait er af en toe een nieuwe wind. De generaties volgen elkaar op. Acteurs en regisseurs komen en gaan, bestuursleden geven de fakkel door … Het theater is voortdurend in beweging. Stilstaan is achteruitgaan !
En toch is er nog steeds een vaste kern die de motor draaiend houdt, zodat u, geacht publiek, na elke vakantie weer een beetje “thuiskomt” in dit huis van vertrouwen dat u en ons zo nauw aan het hart ligt !

bedrijf 1 | bedrijf 2 | bedrijf 3 | bedrijf 4