In Memoriam

 

FRANK DE PEUTER (1965-2020)

Het Noordteater neemt andermaal met droefheid afscheid van iemand die zijn oneerlijke strijd heeft verloren.
Frank De Peuter, zoon van Monique Truyens en broer van Els, is donderdagavond in alle rust en omringd door wie hem het meest dierbaar was overleden.

Frank was al geruime tijd ziek, maar wist door zijn niet te stuiten wilskracht en ongeëvenaarde overlevingsdrang telkens door het oog van de naald te kruipen.
Hij was het die zijn familie en vrienden, die hem met veel liefde omringden, een hart onder de riem stak en zijn ziekte minimaliseerde.

Helaas heeft hij zijn dappere strijd verloren, maar wij zullen hem steeds blijven herinneren als een doorzetter, een optimist, iemand die op bescheiden wijze zijn sterke artistieke kwaliteiten op professioneel vlak heeft kunnen ontplooien. Bezeten door dans werd hij door menig gezelschap uitgenodigd om prachtige en vaak originele choreografieën ten tonele te voeren, niet zelden ter ondersteuning van een musical.
Ook zijn acteertalent bleef niet onopgemerkt. Zo speelde hij bij het Noordteater een onvergetelijke rol in ‘Het kind van de graaf’. Zijn sleutelzin ‘Waar zijn de paarden?’ bleef nog jaren in de coulissen nazinderen…

Wij nemen met veel weemoed afscheid van een graag geziene, sympathieke, joviale en loyale collega, die iedereen wist te begeesteren door zijn niet te evenaren enthousiasme en vakmanschap.

 

Rob Scheers (1956-2020)

Het Noordteater heeft op 4 april 2020 afscheid moeten nemen van iemand in zijn theaterfamilie. Rob Scheers heeft helaas de strijd verloren tegen het COVID-19 virus, een oneerlijke strijd die hij moest aangaan tegen dit kwade beest.
Ons volledige theater is in shock door het grote verlies van Rob. Niet alleen was hij een meesterlijk acteur, ook naast de scène was Rob een meesterlijk persoon. Hij was voor vele mensen een fantastische collega, een mentor, een vader en een zeer goeie vriend. Het verlies valt dan ook zeer zwaar.
Rob heeft op onze bühne een aantal memorabele pareltjes gebracht. We hadden nog zoveel mooie plannen samen met Rob, maar het heeft niet mogen zijn. We zijn je enorm dankbaar, dat jij op onze planken hebt gestaan. Je zal voor altijd in ons hart blijven voortleven en we zullen jou nooit vergeten.
Ons medeleven gaat uit naar zijn echtgenoot Guy en zijn familie. We wensen hen heel veel moed en sterkte in deze donkere dagen.